Εικονική Περιήγηση στη Ροδόπη

Η Προστατευόμενη Περιοχή της Οροσειράς της Ροδόπης έχει έκταση 173.115 εκτάρια και βρίσκεται στο κεντρικό ορεινό συγκρότημα της οροσειράς Ροδόπης, από τις βορειοανατολικές πλαγιές του όρους Φαλακρό και βορείως του Ποταμού Νέστου μέχρι τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα και την ορεινή περιοχή της Ξάνθης. Το υγρό κλίμα, μεταβατικό από μεσογειακό προς μεσευρωπαικό, και ταυτόχρονα η σχετική απομόνωση έχουν οδηγήσει σε μια εκτεταμένη δασοκάλυψη που φτάνει τα ¾ περίπου της συνολικής επιφάνειας. Δεν είναι όμως μόνο η έκταση των δασών που κινεί το ενδιαφέρον για την περιοχή. Η οροσειρά της Ροδόπης κρατά μια θέση- κλειδί στην ευρασιατική ζώνη: σταυροδρόμι ανάμεσα στην ανατολή και τη δύση, την ηπειρωτική ενδοχώρα και τη Μεσογειακή ζώνη. Έτσι, πίσω από το βαθύ πράσινο των βουνών της, ένα διερευνητικό βλέμμα θα ανακαλύψει εύκολα μια τεράστια ποικιλία διαφορετικών μορφών βλάστησης και φυτικών διαπλάσεων.

Άνοιγμα Εικονικής Περιήγησης

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα σύμβολα που εμφανίζονται για τη χλωρίδα και πανίδα δε δείχνουν τα σημεία που απαντώνται τα είδη. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων μπορούμε να συναντήσουμε τα συγκεκριμένα είδη και αλλού στην περιοχή, τοποθετήθηκαν όμως με αυτόν τον τρόπο καθαρά για λόγους ευκολίας.

 

e-servicesH ενίσχυση της εταιρίας για την παροχή νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Κοινωνία της Πληροφορίας".

e-servicesΓ΄ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 2000 - 2006