Ψηφίστε την Καλλιστώ για τα βραβεία Natura 2000!H ΚΑΛΛΙΣΤΩ και το έργο LIFE ARCTOS/KASTORIA προκρίθηκαν στους πανευρωπαϊκούς «τελικούς» για το βραβείο Natura 2000!

Η υποψηφιότητα, με τίτλο «Co-existing with bears in the 21st century: Difficulties and achievements» («Συνυπάρχοντας με την αρκούδα στον 21ο αιώνα: Αντιξοότητες και επιτυχίες») υποβλήθηκε από την ΚΑΛΛΙΣΤΩ τον περασμένο Δεκέμβριο 2015, παράλληλα με την σύνταξη του Final Report για το έργο LIFE ARCTOS/KASTORIA που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη. Αφού εξετάστηκε από ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η υποψηφιότητά μας προκρίθηκε μεταξύ των πέντε «φιναλίστ» και προτείνεται για βράβευση στην κατηγορία βραβείων «Reconciling interests / perceptions» («Συμβιβασμός συμφερόντων / αντιλήψεων»). Η τελική απόφαση για βράβευση ανά κατηγορία θα ληφθεί από ανεξάρτητη κριτική επιτροπή, που θα επιλέξει την καλύτερη πρόταση μεταξύ των «φιναλίστ» κάθε κατηγορίας. Η απόφαση της επιτροπής θα ανακοινωθεί στην ειδική τελετή που θα γίνει στις Βρυξέλλες, στις 23 Μαΐου 2016.  

Η επιλογή της υποψηφιότητάς μας μεταξύ των προτεινόμενων προς βράβευση αποτελεί ήδη μια πρώτη επιβράβευση της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ και των προσπαθειών της στην περιοχή (περιλαμβανόμενου του έργου LIFE ARCTOS/KASTORIA, αλλά όχι μόνο), για τη συμβολή τους στη συνύπαρξη της αρκούδας με τον άνθρωπο. Η τελική απόφαση της επιτροπής, όμως, εξαρτάται μεταξύ άλλων και από τη δική σας ψήφο προτίμησης.

Παρακαλούμε να επισκεφθείτε το συντομότερο δυνατόν την ιστοσελίδα http://natura2000award-application.eu/ προκειμένου να υποστηρίξετε με την ψήφο σας την υποψηφιότητα της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ. Η ψηφοφορία έχει ήδη ανοίξει και θα ολοκληρωθεί σε λίγες μέρες. Έχετε δικαίωμα μίας ψήφου ανά λογαριασμό e-mail που διατηρείτε.Μην ξεχάσετε να επιστρέψετε στο email σας και να επικυρώσετε την ψήφο σας!

Παρακαλούμε επίσης να διαδώσετε τα ευχάριστα νέα και να ζητήσετε από τους φίλους σας να υποστηρίξουν με την ψήφο τους την υποψηφιότητα της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ.

εφημερίδα

Παλαιότερα Νέα