Οι Άνθρωποι πίσω από την ¨Καλλιστώ¨...Άνθρωποι

 

 
Σπύρος Ψαρούδας

Σπύρος Ψαρούδας

Ο Σπύρος Ψαρούδας, ιδρυτικό μέλος της Καλλιστώς, είναι γεωπόνος-γεωργοοικονομολόγος, με μεταπτυχιακό τίτλο στην αγροτική οικονομία. Δραστηριοποιήθηκε έντονα σε κοινωνικά κινήματα από τα μαθητικά του χρόνια και σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος από τη δεκαετία του ’80. Έχει μακρόχρονη εμπειρία στο σχεδιασμό και τη διαχείριση ευρωπαϊκών περιβαλλοντικών προγραμμάτων. Από το 1993 συμμετέχει στην κατάρτιση και το συντονισμό προγραμμάτων για τη διατήρηση μεγάλων σαρκοφάγων και τη διαχείριση προστατευόμενων περιοχών. Υπήρξε αναπληρωματικό μέλος της «Επιτροπής ΦΥΣΗ 2000» (την Εθνική Επιτροπή Προστατευόμενων Περιοχών) και Σύμβουλος – Εμπειρογνώμων του Συμβουλίου της Ευρώπης σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του Πανευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου στη ΝΑ Ευρώπη. Εκπροσωπεί από το 2003 τις Περιβαλλοντικές Οργανώσεις εθνικής εμβέλειας στο Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης.

Email : spyros(ΑΤ)callisto.gr

Κωνσταντίνος Γώδης

Κωνσταντίνος Γώδης

Ο Κωνσταντίνος Γώδης, εταίρος και εκ των ιδρυτικών μελών της Καλλιστώς, γεννήθηκε το 1960 στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Βιολογία και Γεωγραφία στην Αμερική. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Οικολογία Υδάτων στην Αγγλία. Εργάστηκε στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας της Κρήτης (ΙΘΑΒΙΚ) ως επιστημονικός ερευνητής και το 1992 συνίδρυσε στη Θεσσαλονίκη την Περιβαλλοντική Οργάνωση "Αρκτούρος" όπου ήταν υπεύθυνος για την κατασκευή του Καταφύγιου της Αρκούδας στο Νυμφαίο. Από το 1994 μέχρι το 1997 ήταν υπεύθυνος του Innovation Relay Center του Συνδέσμου Βιομηχανιών Β. Ελλάδας, πριν επιστρέψει στον Αρκτούρο ως συντονιστής των Βαλκανικών δράσεων και υπεύθυνος του Κέντρου Ελληνικού Ποιμενικού. Τον Ιούλιο του 2004 μαζί με άλλους επιστήμονες ίδρυσαν την Καλλιστώ. Του αρέσουν τα ζώα, το snowboard, το σινεμά και οι παραλίες χωρίς ομπρέλες. Διαβάζει όποτε μπορεί.

Email : cgodes(ΑΤ)callisto.gr

Γιώργος Μερτζάνης

Γιώργος Μερτζάνης

Ο Γιώργος Μερτζάνης είναι δρ.βιολογίας, εταίρος και επιστημονικός υπεύθυνος της Καλλιστώς με διδακτορικό δίπλωμα πάνω στη βιογεωγραφία και οικολογία της καφέ αρκούδας στην Ελλάδα και μεγάλη εμπειρία στην επιστημονική έρευνα από το 1985. Είναι τακτικό μέλος και εκπροσωπεί την Ελλάδα σε διεθνείς οργανισμούς που ασχολούνται με την αρκούδα και τα μεγάλα σαρκοφάγα (ΙΒΑ, IUCN/ BSG, LCIE). Συνέβαλλε στην κατάρτιση του Εθνικού και Πανευρωπαϊκού Σχεδίου Δράσης για την αρκούδα (Pan-European Action Plan) που συντάχθηκε για όλες τις χώρες της Ευρώπης υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης και τη συνεργασία της Ε.Ε. Από το 1994 ως το 2002 υπήρξε επιστημονικός συντονιστής σε τρία προγράμματα LIFE-Nature της Ε.Ε., που υλοποίησε ο «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» και είχαν ως κύριο αντικείμενο τη διατήρηση και διαχείριση της καφέ αρκούδας στην Ελλάδα. Από το 2002 ως το 2005 συντόνισε το πρόγραμμα «Παρακολούθησης των επιπτώσεων στα μεγάλα θηλαστικά με έμφαση στην αρκούδα και το οικοσύστημα από την κατασκευή και λειτουργία της Εγνατίας οδού». Τρέφεται αποκλειστικά με βιολογικά προϊόντα, είναι φανατικός αντικαπνιστής, και λάτρης της ορεινής περιπέτειας. 

Email : mertzanis(ΑΤ)callisto.gr

Γιώργος Ηλιόπουλος

Γιώργος Ηλιόπουλος

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος είναι Δρ. Βιολογίας, συνεργάτης και εταίρος της Καλλιστώς, με διδακτορικό δίπλωμα στη βιολογία του λύκου. Η αγάπη του για τη φύση τον ώθησε από πολύ νωρίς να περπατήσει στα βουνά της χώρας μας, ακολουθώντας τα ίχνη των αγριμιών που επιμένουν και κατορθώνουν να επιβιώνουν στον εχθρικό κόσμο των ανθρώπων. 
Από το 1994 έως και το 1997 συμμετείχε σε προγράμματα προστασίας της αρκούδας (LIFE Άρκτος Ι και ΙΙ), κύρια, ως ερευνητής πεδίου, καθώς και σε αντίστοιχες εκπαιδευτικές δράσεις. Από το 1998 ασχολείται συστηματικά με τη μεγάλη αδυναμία του, το λύκο, ξεκινώντας το πρώτο πρόγραμμα στην Ελλάδα για τη μελέτη και προστασία του (LIFE «Λύκος» 1998-2001). Από το 2002-2005 εργάσθηκε ως ένας από τους επιστημονικούς υπευθύνους, στο πρώτο πρόγραμμα παρακολούθησης των επιπτώσεων των αυτοκινητοδρόμων στα μεγάλα θηλαστικά, ακολουθώντας αυτή τη φορά τα ίχνη των λύκων στα Γρεβενά. Από το 2010 μέχρι και σήμερα, συντονίζει το πρόγραμμα παρακολούθησης του λύκου και των μεγάλων θηλαστικών στην περιοχή κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Στερεάς Ελλάδας Ε65 (νότιο τμήμα) της  νέας σιδηροδρομμικής γραμμής Λειανοκλαδίου-Δομοκού.

Email : yiliop2(AT)gmail.com

Θάνος Τράγος

Θάνος Τράγος

Ο Θάνος Τράγος είναι βιολόγος. Από το 1999 υπήρξε μέλος της επιστημονικής ομάδας πεδίου στο πρόγραμμα LIFE-ΓΡΑΜΜΟΣ/ΡΟΔΟΠΗ & στο πρόγραμμα «Παρακολούθηση των επιπτώσεων στα μεγάλα θηλαστικά από την κατασκευή και λειτουργία της Εγνατίας οδού στο τμήμα “Παναγιά-Γρεβενά”». Έχει μεγάλη εμπειρία σε μεθόδους παρακολούθησης και καταγραφής της βιολογίας και οικολογίας της αρκούδας, ενώ συμμετείχε σε προγράμματα ραδιοπαρακολούθησης αρκούδας στη Ροδόπη και στην Πίνδο. Επιδιώκει να μη σκέφτεται και εκπαιδεύεται σε καταστάσεις "μεταξύ τείχους και ξίφους". 

Email : athantra@yahoo.gr

Έφη Γελαστοπούλου

Έφη Γελαστοπούλου

Κοινωνική λειτουργός και εθελόντρια η ίδια από πάντα, βρέθηκε να εργάζεται στο Τμήμα Εθελοντισμού της Καλλιστώς για το συντονισμό και την εμψύχωση των εθελοντών/τριών από το 2005. Συνεργάτης σε προγράμματα INTERREG, ΝΕΟΛΑΙΑ, ΕΚΤ-ΕΥΕ, βρέθηκε (και χάθηκε) μαζί τους σε βουνά και δάση, όπου αγάπησε τα ζώα και τα δέντρα και έγινε και λίγο ερασιτέχνης οικολόγος. 
Έχει εργαστεί σε ΜΚΟ πάνω σε ζητήματα προσφύγων και μειονοτήτων, ενώ αφήνει πάντα λίγο χρόνο για την Εθελοντική Εργασία Θεσσαλονίκης. Παλιότερα συμμετείχε σε αντίστοιχες οργανώσεις στην Πάτρα (όπου σπούδασε), στην Καστοριά (όπου μεγάλωσε) κοκ., και προσπαθεί ακόμα να βοηθά όπου μπορεί, όχι όμως και πολύ καθότι δεν προλαβαίνει και μάλλον νιώθει λίγες τύψεις για αυτό. Πρόσφατα απέκτησε ένα μεταπτυχιακό στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ. Κρατά τις αναγκαίες επαγγελματικές αποστάσεις, αλλά της αρέσει να κάνει παρέα με πρόσφυγες από την ανατολή, καθώς μοιράζονται τα ίδια μουσικά γούστα. Πριν κοιμηθεί, βλέπει ντοκιμαντέρ με αρκούδες και τέτοια. 

Email : gelasto(ΑΤ)callisto.gr

Ηλιάνα Μπουσιάκη

Ηλιάνα Μπουσιάκη

Η Ηλιάνα Μπουσιάκη είναι Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας  της Καλλιστώς. Μεγάλωσε στη Βέροια, αλλά από το 1999 ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο ΑΠΘ, έκανε ένα μικρό διάλειμμα στο πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, στην Ιταλία και έπειτα μετακόμισε για ένα χρόνο στο Λονδίνο όπου έκανε το μεταπτυχιακό της στην Πολιτική Επικοινωνία, ασχολήθηκε με την Πολιτική Διαφήμιση και παράλληλα αγάπησε την πόλη. 
Έχει εργαστεί σαν σύμβουλος σε θέματα δημόσιας διοίκησης. Στην Καλλιστώ ήρθε το 2008 για να αναλάβει το τμήμα Επικοινωνίας. Γράφει πολλά δελτία τύπου και είναι ο άνθρωπος των «μέσων». Τα περιβαλλοντικά ζητήματα την απασχολούσαν πάντα, όμως η εμπειρία της στην Καλλιστώ της έδωσε την ευκαιρία να διευρύνει πολύ τις γνώσεις της και να ενισχύσει το ενδιαφέρον της για τη φύση. Της αρέσουν οι βόλτες στο κέντρο της πόλης, οι σοκολάτες και η τηλεόραση. 

Email : bousiaki(AT)callisto.gr

Νίκος Νικήσιανης

Νίκος Νικήσιανης

Ο Νίκος Νικήσιανης είναι βιολόγος και ήρθε στην Καλλιστώ το 2005 για να εργαστεί αρχικά στην εκπαίδευση των νέων εθελοντών και εθελοντριών και βρέθηκε έτσι μαζί τους στη Ροδόπη, το Γράμο, τη Βοβούσα. Συμμετείχε κυρίως στο INTERREG της Ροδόπης και βοηθά λίγο και σε άλλα πόστα, όπως η συγγραφή κειμένων και προτάσεων. 
Μεγάλωσε στην Καβάλα, όπου μένει η οικογένειά του, τέλειωσε το Βιολογικό στη Θεσσαλονίκη και συνεχίζει τις σπουδές του στο ίδιο τμήμα με ένα διδακτορικό που επιτίθεται στον κυρίαρχο λόγο της σύγχρονης οικολογίας (τις αντιφάσεις που προφανώς δημιουργούνται τις αντιμετωπίζει με συγκαταβατικότητα). Συμμετείχε γενικά στους Συλλόγους σε κάθε κοινωνικό χώρο που βρισκόταν και σε μερικές άλλες κινηματικές συλλογικότητες.
Κατά τα άλλα μαγειρεύει (καλά), τρώει (καλύτερα), φοιτά στο Τμ. Πολιτικών Επιστημών (ελάχιστα) και διαβάζει (λίγο), αποκλειστικά όμως επιστημονικά βιβλία και αστυνομικά μυθιστορήματα.

Email : nnikisia(ΑΤ)bio.auth.gr

Φώτης Αναστασιάδης

Φώτης Αναστασιάδης

Ο Φώτης Αναστασιάδης είναι Υπεύθυνος Διαχείρισης Προγραμμάτων της Καλλιστώς. Γεννήθηκε το 1977 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Μηχανικός Περιβάλλοντος στην Ξάνθη - για αρκετά χρόνια, ώστε να προλάβει να γνωρίσει όλες τις ταβέρνες στα γύρω πομακοχώρια και να συμμετάσχει με πάθος στη Γέφυρα , στους Πολίτες εν Δράσει και σε άλλες πολιτιστικές και εθελοντικές ομάδες. Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη για να εργαστεί ως μελετητής και σύμβουλος, μέχρι που ήρθε στην Καλλιστώ. Μανιακός χρήστης λογιστικών φύλλων, διαγραμμάτων, συμβάσεων και διαχωριστικών φακέλων, πιστεύει με ειλικρινή καρτερικότητα ότι «όλα λύνονται με ένα εξελάκι». 
Λάτρης του κέντρου της πόλης, όπου συγκατοικεί με τον αποτυχημένης ανατροφής αγαπημένο του σκύλο Ντάλλας. Τις ώρες που δεν βγαίνει βόλτα με το σκύλο του, μαγειρεύει, ακούει ενοχλητική μουσική και βλέπει σινεμά.

Email : fanastasiadis(AT)callisto.gr

Μαρία Πετρίδου

Μαρία Πετρίδου

Η Πετρίδου Μαρία είναι γεωπόνος - περιβαλλοντολόγος και δουλεύει σε πρόγραμμα παρακολούθησης του γκρίζου λύκου. Της αρέσουν οι πεζοπορίες, το καλό φαγητό και τα βιβλία επιστημονικής φαντασίας.

Email : maria.petridou83(ΑΤ)gmail.com

Φανή Αραμπατζίδου

Φανή Αραμπατζίδου

Η Φανή Αραμπατζίδου είναι περιβαλλοντολόγος. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε στην Αγγλία Περιβαλλοντικές Επιστήμες και έχει ένα μεταπτυχιακό στην Περιβαλλοντική Μηχανική, ενώ πρόσφατα απέκτησε και δεύτερο Μεταπτυχιακό στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ με ειδίκευση στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Ασχολείται πολύ με την εκπαίδευση και τα παιδιά γιατί πιστεύει ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο θα σωθεί τόσο το φυσικό όσο και το κοινωνικό περιβάλλον από τη ξέφρενη πορεία του ανθρώπου. Έχει ξεκινήσει ένα διδακτορικό στο Παιδαγωγικό τμήμα του ΑΠΘ, αλλά μάλλον το αφήνει να ωριμάσει μέσα της προς το παρόν, αφού «η περιβαλλοντική ηθική στην εκπαίδευση» που έχει ως θέμα είναι κάτι πρωτόγνωρο για τη χώρα μας. Τα τελευταία πέντε χρόνια δουλεύει κυρίως ως παιδαγωγός σε διάφορους φορείς. Λατρεύει το θέατρο, τα ταξίδια και τις πεζοπορίες στα βουνά. 

Email : farabatzidou(ΑΤ)callisto.gr

Μαίη Βασιλικού

Μαίη Βασιλικού

Η Μαίη Βασιλικού εργάζεται στο τμήμα επικοινωνίας της Καλλιστώς. Έχει σπουδάσει Γαλλική Φιλολογία στο Α.Π.Θ, ενώ πρόσφατα απέκτησε ένα Μεταπτυχιακό με ειδίκευση στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος και στη συνέχεια ως σύμβουλος δημοσίων σχέσεων και διαφήμισης στην εφημερίδα Θεσσαλονίκη, στο ραδιόφωνο του 102FM και του Flash, ενώ συμμετείχε σε τηλεοπτικές παραγωγές του ZDF με την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων. 
Έχει συντονίσει προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης στο σχολείο «Κοραής» με την περιβαλλοντική εταιρία την οποία διευθύνει τη «Μάμα Γη». Το 2004 το πρόγραμμα που εκπόνησε με θέμα το πετρέλαιο καταχωρήθηκε ως μία από τις καλύτερες προτάσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. 
Στον ελεύθερο χρόνο απασχολείται σε μια ομοιοδυναμική φάρμα σε θέματα πειραματικών καλλιεργειών, θεραπευτικής ιππασίας και εκπαίδευσης για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Email : mvassilikou(ΑΤ)gmail.com

Περικλής Τζοβλάς

Περικλής Τζοβλάς

Είναι Γεωργοοικονομολόγος και ιδρυτικό μέλος - εταίρος της Καλλιστώς. Σπούδασε Γεωπονία στην Θεσσαλονίκη και έκανε Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Αγροτική Οικονομία στην Μεγάλη Βρετανία. Είναι Μεταπτυχιακός Φοιτητής στο αντικείμενο ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ). Έχει εργαστεί ως ερευνητής και μελετητής γεωργοοικονομολόγος σε πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και μελετητικές ομάδες στην Ελλάδα και στην Αγγλία. Υπήρξε σύμβουλος σε θέματα περιβάλλοντος, ανθρωπίνων πόρων και τοπικής ανάπτυξης στο Δήμο Χαλκίδας. Από το 1995 εργάζεται ως Στέλεχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πρωτοβουλιών με έμφαση στα Προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου ( EKT ). Από το 2000 είναι Διευθυντής Κατάρτισης του ΚΕΚ PRAXIS , το οποίο διοργανώνει προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης ενηλίκων σε θέματα Περιβάλλοντος, Αγροτικών, Πληροφορικής, Οικονομίας και πολλά άλλα. Είναι από τον Απρίλιο του 2014 Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Καλλιστώς

Email : ptzovlas(ΑΤ)kekpraxis.gr

Λάζαρος Χατζηνάκος  

Λάζαρος Χατζηνάκος  

O Λάζαρος Χατζηνάκος είναι εταίρος της Καλλιστώς. Γεννημένος το 1957 στη Θεσσαλονίκη, κατάγεται από το ακριτικό Πισοδέρι του νομού Φλώρινας, όπου προώθησε δίχως επιτυχία (1985) τη χωροταξική του οργάνωση, ως περιοχή φυσικού κάλλους. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης. Ωστόσο, μέσα στο κλίμα της μεταπολίτευσης, τον κέρδισε η δημοσιογραφία. Έγινε νωρίς διευθυντής της εφημερίδας «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» (1992) κι αργότερα (1998) ανέλαβε την επανέκδοσή της, μαζί με τη «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». Πριν και μετά εξέδωσε, συντήρησε ή έκλεισε δεκάδες έντυπα («Επιχειρείν», «Ελληνικός Βορράς», «Εξώστης», «Εξυπνο Χρήμα»). Το 2004 έδωσε έντυπη μορφή στο πρόγραμμα «10 ώρες μάθημα για το πετρέλαιο» («Περιβάλλον 01»). Σήμερα εργάζεται στην Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης. Στην Καλλιστώ επιμελείται κείμενα και φυτά, ενώ συμπάσχει με τους «άγριους» εταίρους των βουνών. Αν και βουνίσιος, αγαπά τη θάλασσα: η 24χρονη «Ορκα» του (Dufour 2800) ανοίγει συνήθως πανιά μεταξύ Σκοπέλου και Διάπορου. 

Email : milame(ΑΤ)otenet.gr

Ορέστης Μπόσκος

Ορέστης Μπόσκος

Ο Ορέστης Μπόσκος είναι ο άνθρωπος της Ροδόπης. Μεγαλωμένος στο Βώλακα Νομού Δράμας και μόνιμος κάτοικος της Ξάνθης, δίνει το παρόν σε κάθε ζήτημα που απαιτεί παρέμβαση, ενημέρωση, διάλογο και ατομική ή συλλογική συμμετοχή για τη διάσωση της φυσικής ομορφιάς της Ροδόπης. Είναι διπλωματούχος οικοξεναγός με ειδίκευση στη Ροδόπη και στον ποταμό Νέστο και εκπροσωπεί την Καλλιστώ στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Επιπλέον, έχει ασχοληθεί με την οργάνωση παραγωγής σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές και είναι δάσκαλος χειμερινού σκι. Θα τον βρείτε κάπου εδώ: www.forestis.gr

Email : orestisbo@gmail.com

Βάϊος Κουτής

Βάϊος Κουτής

Ο Βάϊος Κουτής είναι, ιδρυτικό μέλος - εταίρος της Καλλιστώς. Μεγάλωσε και ζει στην Καλαμπάκα Τρικάλων. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στην θέση του Υποδιευθυντή της Αναπτυξιακής Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ - ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ.Είναι από τον Απρίλιο του 2014, Πρόεδρος του ΔΣ της Καλλιστώς.Email : bkoytis@kenakap.gr

Θανάσης Ζαχαρόπυλος

Θανάσης Ζαχαρόπυλος

Ο Θανάσης Ζαχαρόπουλος είναι, ιδρυτικό μέλος - εταίρος της Καλλιστώς. Γεννήθηκε στο Γραμματικό Καρδίτσας το 1959. Μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιφερειακή Ανάπτυξη. Μετά τις σπουδές του επανέκαμψε στη περιφέρεια και για 25 χρόνια διετέλεσε διευθυντής σε επιχειρήσεις, της αυτοδιοίκησης και των συλλογικών κοινωνικών φορέων, που είχαν τοπική, περιφερειακή, διαπεριφερειακή αλλά και Εθνική χωρική αναφορά. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Είναι παντρεμένος και ζει στα Τρίκαλα με τη Γιούλη και το γιο του Γιώργο.Είναι από τον Απρίλιο του 2014 μέλος του ΔΣ της Καλλιστώς.

Email : zaharopoulos(AT)redltd.gr

Γιώργος Λαζάρου

Γιώργος Λαζάρου

Ο Γιώργος Λαζάρου είναι συνεργάτης της Καλλιστώς από την αρχή της λειτουργίας της. Μόνιμος κάτοικος Γρεβενών, έχει αναλάβει τον ρόλο του τοπικού εκπροσώπου της οργάνωσης, στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Μακεδονίας. Η αγάπη του για τη φύση τον ώθησε να ασχοληθεί ενεργά με την προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρηση της άγριας ζωής, συμμετέχοντας  σε προγράμματα παρακολούθησης αρκούδας και λύκου και αποκτώντας μεγάλη εμπεριρία ως μέλος της ομάδας πεδίου της Καλλιστώς. Παράλληλα, έχει εργαστεί και σε εθελοντικά προγράμματα δασοπροστασίας, κυρίως στη Βάλια Κάλντα μια περιοχή που αγαπάει πολύ και γνωρίζει καλά. 

Email :

Armin Riegler

Armin Riegler

O Armin Riegler γεννήθηκε το 1973 στο Muerzzuschlag της Αυστρίας. Ενώ εργάζονταν στο καταφύγιο διάσωσης ζώων, τελείωσε τη σχολή φροντιστών ζώων και βοηθού κτηνιάτρου στη Βιέννη. Το 1999 μετακόμισε στην Αγγλία για να αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία στη φροντίδα τόσο των κατοικίδιων όσο και της άγριας ζωής σαν νοσηλευτής στο Harmsworth Memorial Hospital του RSPCA και αργότερα σε μία φάρμα διάσωσης στο Frettenham της Ανατολικής Αγγλίας. Το 2000 ξεκίνησε να δουλεύει σε ένα πρόγραμμα LIFE με τον Αρκτούρο σαν μέλος της ομάδας πεδίου. Από την ίδρυση της Καλλιστώς είναι σταθερό μέλος της ομάδας πεδίου της οργάνωσης, ενώ παράλληλα τελείωσε τις σπουδές του στους φυσικούς πόρους και την περιβαλλοντική διαχείριση στο Πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων Επιστημών Ζωής της Βιέννης -University of applied Life Science Vienna (BOKU).

Email : werieglers(ΑΤ)yahoo.de

Sussane Riegler

Sussane Riegler

Η Sussane Riegler γεννήθηκε το 1968 στην Αυστρία. Αποφάσισε να γίνει κτηνίατρος όταν ήταν ακόμα τριών ετών και τελικά τα κατάφερε. Τελείωσε την κτηνιατρική σχολή το 1997 στη Βιέννη, όπου και δούλεψε για μερικά χρόνια στο Κέντρο Διάσωσης ζώων, πριν μετακομίσει στο Norwich, μια πόλη της Ανατολικής Αγγλίας. Εκεί δούλεψε σαν κτηνίατρος στο Χειρουργείο του Howards. Το 2000 μετακόμισε στην Ελλάδα και από τότε η προστασία της Καφέ Αρκούδας έγινε ένα πολύ σημαντικό μέρος της ζωής της. Σας μέλος ομάδας πεδίου της Καλλιστώς είναι υπεύθυνη για οποιοδήποτε άγριο ζώο χρειάζεται ιατρική περίθαλψη.

Email : werieglers(AT)yahoo.de