Νέες δράσεις για το 2012…

Παραδείγματα από τις δράσεις μας:

Προγράμματα Εθελοντικής Δασοπροστασίας:


Η Καλλιστώ έχει διοργανώσει για έξι συνεχόμενες χρονιές προγράμματα εθελοντικής δασοπροστασίας και σας καλεί να συμμετέχετε ενεργά. Για το καλοκαίρι του 2012, υλοποιήθηκαν δύο προγράμματα που  αφορούσαν σε δύο διαφορετικές περιοχές: Θεσσαλονίκη (περιαστικό δάσος Σέιχ Σου) και Καστοριά (Ορεινός όγκος Γράμμου), ενώ παράλληλα τα προγράμματά μας εμπλουτίζονται και με νέες δράσεις. 

Πέρα από την επόπτευση των περιοχών αυτών και την πρόληψη από τις πυρκαγιές, τα προγράμματα θα εστιάσουν και σε άλλες δράσεις, όπως είναι η καταγραφή και ο καθαρισμός μονοπατιών, η ενημέρωση των επισκεπτών σχετικά με ζητήματα προστασίας των δασικών οικοσυστημάτων αλλά και σε δράσεις που αφορούν στην προστασία και διατήρηση της καφέ αρκούδας.

Ξεκινάμε συνήθως κάθε χρόνο στις αρχές Αυγούστου…..

Για περισσότερες πληροφορίες δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ επικοινωνήστε με τον Γιώργο Θεοδωρίδη στο 2310 252530 (εσωτ. 2), σ και στο email: communication@callisto.gr. Ή επισκεφθείτε τα γραφεία μας στη Μητροπόλεως 123 στον 3ο όροφο

Γίνε και εσύ εθελοντής στην ΚΑΛΛΙΣΤΩ δηλώνοντας συμμετοχή:


Σε εκδηλώσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης του κοινού.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, συμμετέχουμε κάθε χρόνο σε πολλές εκδηλώσεις με σκοπό την ενημέρωση μικρών και μεγάλων σχετικά με τα μεγάλα σαρκοφάγα ζώα και τους κινδύνους που τα απειλούν.

Παίζουμε με τα παιδιά και παράλληλα μαθαίνουμε πολλές χρήσιμες πληροφορίες για την αρκούδα και τον λύκο, τους βιοτόπους τους και τις συνήθειές τους.

Στο Τμήμα Εκστρατειών


Στο πλαίσιο προστασίας του περιβάλλοντος συγκεντρώνουμε πληροφορίες και παρεμβαίνουμε για να εξουδετερωθούν ή να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις από τεχνικά έργα και άλλες ανθρώπινες επεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον.

Για την καταγραφή στοιχείων παρουσίας αρκούδας και τη συλλογή γενετικού υλικού


Εκπαιδευόμαστε και καταγράφουμε στοιχεία παρουσίας αρκούδας, συλλέγοντας γενετικό υλικό. Τα στοιχεία αυτά συγκεντρώνονται με σκοπό να εκτιμήσουμε τον συνολικό πληθυσμό αρκούδας στην Ελλάδα.


Στις προσπάθειες μας χρειαζόμαστε συμμάχους κι εσύ μπορείς να συμβάλλεις στις δράσεις με ενεργό τρόπο !!!

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. 2310 252530. 

Ενημερώσου για τις δράσεις μας, ακολουθώντας μας στα κοινωνικά μας δίκτυα: Γίνε εθελοντής

Επικοινωνία:
Αν θέλεις να συμμετέχεις στα προγράμματα συμπλήρωσε τη σχετική φόρμα