Προγράμματα Εθελοντισμού Καλοκαίρι ΄10

Ολοκληρώθηκαν και για φέτος τα προγράμματα δασοπροστασίας της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ. Σε συνεργασία και συνεννόηση με τις τοπικές αρχές αλλά και με την ουσιαστική υποστήριξη και την προσφορά των εθελοντών, τα προγράμματα στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Οι εθελοντές και οι εθελόντριες οργανώθηκαν σε ομάδες εποπτεύοντας για διάστημα ενάμιση μήνα ευαίσθητες δασικές εκτάσεις, στελεχώνοντας θέσεις θέας-πυροφυλάκια και κάνοντας περιπολίες με κατάλληλα οχήματα.
Τα προγράμματα υλοποιήθηκαν φέτος στην περιοχή του Γράμου στη Β. Πίνδο με έδρα την Καλή Βρύση του Δήμου Ακριτών τις παρακάτω περιόδους:

  1. 1 έως 15 Αυγούστου
  2. 15 έως 29 Αυγούστου
  3. 29 Αυγούστου έως 12 Σεπτεμβρίου

Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες των περιοχών αυτών, καθώς και της οικολογικής σημασίας των δασών, η ΚΑΛΛΙΣΤΩ σχεδίασε και δεύτερο πρόγραμμα δασοπροστασίας/δασοπυρόσβεσης στις ορεινές περιοχές των Γρεβενών, στο πλαίσιο προγράμματος LIFE που υλοποιεί στην περιοχή σε συνεργασία με τη Νομαρχία Γρεβενών τις παρακάτω περιόδους.

  • 1 έως 15 Αυγούστου
  • 15 έως 29 Αυγούστου

Φέτος, για πρώτη χρονιά η ΚΑΛΛΙΣΤΩ ανέλαβε να συντονίσει και ομάδες εθελοντών για την προστασία του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου.  Οι εθελοντές και οι εθελόντριες δήλωσαν τη διαθεσιμότητα τους και τις ημέρες εκείνες κατά τη διάρκεια των οποίων βρίσκονταν σε επιφυλακή.  Σε συνεργασία με την πυροσβεστική Θεσσαλονίκης, αλλά και με την κατάλληλη εκπαίδευση των εθελοντών, η ΚΑΛΛΙΣΤΩ συντόνισε τις ομάδες αυτές οι οποίες έκαναν πεζοπορικές περιπολίες και ανέλαβαν θέσεις θέας κατά τη διάρκεια των ημερών υψηλής επικινδυνότητας.

Ευχαριστούμε θερμά για την οικονομική τους υποστήριξη τον ΟΤΕ και το Ίδρυμα Λάτση.

Ευχαριστούμε επίσης την εταιρεία Infoδιμ για την παραχώρηση των χαρτών.

Δείτε εδώ την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος (PowerPoint).

volunteer

Γίνε εθελοντής

Επικοινωνία:
Αν θέλεις να συμμετέχεις στα προγράμματα συμπλήρωσε τη σχετική φόρμα

Εθελοντισμός 10

Εθελοντισμός 10

Εθελοντισμός 10

Εθελοντισμός 10