Προγράμματα Εθελοντισμού Καλοκαίρι ΄11

Βρεθήκαμε για ένα ακόμα καλοκαίρι μαζί με τους εθελοντές και τις εθελόντριες της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ, στη Βάλια Κάλντα, στο Γράμο αλλά και στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου, υλοποιώντας δράσεις δασοπροστασίας, πυροπροστασίας, καταγραφής παρουσίας αρκούδας, αλλά και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ντόπιων και επισκεπτών .

Στα Γρεβενά (Βάλια Κάλντα)

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Οικοεθελοντών του έργου LIFE Πίνδος Γρεβενά, οι εθελοντές και οι εθελόντριες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες ανά περίοδο και συμμετείχαν σε 26 περιπολίες στα βουνά των Γρεβενών. Εκτός από τις δράσεις δασοπροστασίας, καταγράψαμε την παρουσία της αρκούδας στην περιοχή παρέμβασης, συνεργαστήκαμε με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και άλλους τοπικούς φορείς και ενημερώσαμε για την αξία των δασών και της πανίδας της περιοχής.

Στην Καστοριά (Γράμος)

Μαζί με 24 συνολικά εθελοντές οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου LIFE Άρκτος/Καστοριά, καταγράψαμε την παρουσία αρκούδας στην περιοχή παρέμβασης, εντοπίσαμε δραστηριότητες οι οποίες καταστρέφουν το φυσικό βιότοπο του μεγαλόσωμου θηλαστικού, ενημερώσαμε τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες για τις δράσεις του προγράμματος και καταγράψαμε παλιούς οπωρώνες στο Γράμο, το Βόιο και το Βίτσι. Οι εθελοντές που συμμετείχαν ήταν μεταξύ 20 και 52 ετών και έμειναν μαζί μας στο βουνό από 10 ημέρες έως και 2 εβδομάδες.

Στο Σέιχ Σου

Το πρόγραμμα στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου διήρκησε 2 μήνες. Εθελοντές και εθελόντριες, μαζί με την ομάδα της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ, βρίσκονταν σε επιφυλακή για 2 ημέρες κάθε εβδομάδα κάνοντας πεζοπορικές διαδρομές και εποπτεία από θέσεις θέας. Την ημέρα της μεγάλης πυρκαγιάς τον Αύγουστο (26 Αυγούστου), οι ομάδα της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ βρίσκονταν σε επιφυλακή και συνέβαλε με τις δικές της δυνάμεις στην αντιμετώπισή της.

Ευχαριστούμε θερμά τον ΟΤΕ που για ακόμα μια χρονιά στήριξε τις δράσεις εθελοντισμού της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ, χρηματοδοτώντας το πρόγραμμα δασοπροστασίας του Σέιχ Σου.

Γίνε εθελοντής

Επικοινωνία:
Αν θέλεις να συμμετέχεις στα προγράμματα συμπλήρωσε τη σχετική φόρμα

Εθελοντισμός 11

Εθελοντισμός 11

Εθελοντισμός 11

Εθελοντισμός 11

Εθελοντισμός 11

Εθελοντισμός 11

Εθελοντισμός 11